Cum sa lasi o impresie buna!

Prima impresie este cea care conteaza!
Este foarte important sa lasi o prima impresie buna. Eu de exemplu dupa o prima intalnire ( indiferent de care ) raman cu doua lucruri remarcate ( care ma impresioneaza pozitiv sau negativ ). Asadar, dupa prima intalnire imi ramane in "cap" strangerea de mana si dantura persoanei cu care m-am intalnit.
Inconstient aceste doua lucruri sunt foarte importante pentru mine. De aceea atunci trebuie sa strang mana cuiva o fac ferm si scurt ( ei bine nici chiar asa de scurt - doua scuturari de mana - ).

Daca nu este o intalnire de business, trebuie neaparat sa respecti cateva reguli importante:
- intotdeauna te prezinti cu numele tau intreg ( prenume si nume - vei vedea...impresioneaza )
- intotdeauna iti privesti interlocutorul in ochi si sa zambesti...asa ...stiti voi: zambetul ala complice!
- acorda importanta discutiei si incearca pe cat posibil sa si retii ceva din ce spune;
- daca nu stii ce sa discuti, intotdeauna te vor salva subiectele legate de hobiuri.

3 comments:

Anonymous said...

De asemenea, o importanta deosebita trebuie acordata si tinutei pe care trebuie sa o potrivesti in functie de meetingul pe care il ai.
Si, ca "zambetul" sa aiba farmecul si rezultatul dorit as propune un costum din in ars, culoarea pamantului, sacoul cu maneci scurte, cu revere rotunde, la gat cu niste margele in culori combinate de noante de verde, maro sau galben. Daca crezi ca mainile ti-au fost uitate, le poti incarca cu o bratara din lemn sau os, iar pentru degete ca sa nu " planga " de prea multa simplitate le poti accesoriza cu un inel sau doua din lemn.
La o astfel de tinuta eu zic ca s-ar potrivi o geanta tip " diplomat " si o pereche de pantofi maron cu toc mediu di impletitura. :)

Style | News | Gossip said...

@anonim: banuiesc ca propunerea ta este valabila in zilele toride de vara nu? :D

Anonymous said...

banuiesti bine, dar cred ca o atfel de tinuta se poate purta chiar si la inceputul toamnei cand nu este chiar asa de frig, sau te mai poti " acoperi " cu un trench ( daca esti o persoana mai friguroasa ) :D

Post a Comment

Carcoteste: